De Wierden

Opdracht:

  1. Ontwerp portiekafsluiting en binnenhalen 70% draagvlak met name d.m.v. portiekgesprekken

Locatie:

  1. De Wierden, Almere

Opdrachtgever:

  1. Ymere
  2. Ymere

Aannemer:

  1. ERA Kontour
  2. ERA Kontour

Datum:

  1. 2015-2016

 

_MG_1059-960De opgave betreft het verbetere van het binnenklimaat in de woningen en het dichtzetten van in totaal 40 portieken in de Wierden Almere.

_MG_0969-960De portieken zijn nu nog open en dus kan iedereen er zomaar inlopen. Dit wordt door bewoners als onveilig ervaren en zorgt voor veel vervuiling en overlast. Voor de werkzaamheden is 70% draagvlak vereist. In totaal betreft het ruim 500 bewoners dus gesprekken in eerste instantie per portiek gevoerd en daarna meer individueel met bewoners. De trap naar boven loopt bijna tot op de straat waardoor afsluiting alleen mogelijk is door een uitbouw voor het portiek te plaatsen.

_MG_0941-960De kleine vierkante ruitjes uit het oorspronkelijke ontwerp zijn als leidraad gebruikt voor het ontwerp van de afsluiting. De deur met bellen en postkasten zit steeds assymmetrich aan de zijde naast de bestaande trap.

_MG_0948-960Aansluitend aan de portiekafsluiting hopen we de rest van het gebouw te kunnen schilderen in een nieuwe kleurstelling die meer bij deze tijd past. Daarnaast zijn er plannen voor een groene blokhaag langs de gevel om de overgang van de gevel naar de straat wat minder hard en stenig te maken.

2016 portiekaanbouw Kimwierde by night-960‘s Nachts zorgen de nieuwe portieken voor extra licht en dus een veiliger gevoel op straat.